Dolovo dobilo još „Eko akademaca“

Vetrozelena, podružnica kompanije CWP, organizovala je radionicu „Eko akademci“ za učenike koji su završili četvrti razred osnovne škole „Aksentije Maksimović“ iz Dolova. Radionica je održana u Gradskoj šumi u Pančevu.

Kroz edukativni program prilagođen njihovom uzrastu, 48 učenika učilo je o živom svetu koji nastanjuje njihovu okolinu, kao i o značaju njegovog očuvanja. Radionica je bila podeljena u tri tematske celine, a u prvoj deca su naučila koje ribe žive u vodama Dunava i Tamiša. Tema druge radionice bio je insektarijum, dok se treća bavila istraživanjem životinjskog sveta u Gradskoj šumi u Pančevu.

Nakon učenja i istraživanja, usledila je igra. Jedna od ideja projekta „Eko akademci“ jeste da podstakne decu da i uz igru stiču nova znanja i veštine, što su sada mogli prilikom Potrage za blagom. Svi učesnici su po završetku radionice dobili poklone – eko cegere, knjige, eko flašice za vodu i „Eko-akademac“ diplome. Na kraju, eko akademci uživali su u pikniku u prirodi.

Radionica „Eko akademci“ organizovana je u saradnji sa Udruženjem „Supernatural” i članovima Biološko-istraživačkog društva „Josif Pančić“, a deo je festivala „Friends of Danube“. Vetrozelena je sponzor ovog festivala, a zaslužna je i za doprinos programu.

slider image
slider image
slider image
slider image